2.8° C
Предимно облачно
toggle

„Джуниър Бенд“, „Графити“, „Оренда“, „Диана експрес“, Павел и Венци Венц се включват в празничния концерт на 29 май

12 май 2022
image

Празнични училищни прояви, изпращане на абитуриенти концерти, изложби, театрални постановки поставиха началото на публичните прояви в духовната сфера в Горна Оряховица за месец май. Кулминацията ще бъде на 29 май, когато тържествено ще се чества Празника на града.
На 21 и 22 май НЧ „Напредък – 1869“ отново ще бъде домакин на ХVІ Международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика“.
На 24 май, след две години прекъсване заради наложените ковид мерки, ученици и учители ще дефилират по пл. „Георги Измирлиев“. В празничното шествие, което ще започне от 10.00 ч., ще се включат също и деца от детските заведения и дейци на просветата и културата. Вечерта от 18.00 ч. по червения килим ще дефилират абитуриентите от средните училища и професионалните гимназии в Горна Оряховица. На 27 май от 18.30 ч. в НЧ „Напредък – 1869“ започва годишният концерт на вокален състав „Графити“.
28 май е ден за почит и преклонение пред героите от Априлската епопея в Първи революционен окръг с център Горна Оряховица. От 11.00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците в Алеята на възрожденците в парк „Христо Ботев“ и пред паметния знак на загиналите във войните горнооряховчани. Вечерта от 21.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ започва тържествената заря-проверка.
Празничният 29 май ще започне със света литургия за здраве и благоденствие на горнооряховчани и жителите на общината. От 13.30 ч. в ХТ „Недялко Каранешев“ ще бъде открита изложба на творби на участниците в Международен пленер „Живописатира“. В пешеходната зона към Младежки дом ще бъдат разположени занаятчийски ателиета, където малки и големи ще могат да се включат в изработването на различни изделия. Децата ще могат да се забавляват с артистите от Младежки театър „Алтернатива“, а любителите на спорта ще танцуват на зумба фестивала, който ще бъде открит в 10.00 ч. в центъра на града.
Тържествената сесия по повод Празника на града започва от 17.00 ч. в Зала 1 на Общината.
Тържествената сесия започва от 17.00 ч. в Зала 1 на Общината. На нея ще бъдат връчени отличията на удостоените със званието „Почетен гражданин на община Горна Оряховица“ и наградите за принос в различните сфери на обществения живот. От 18.00 ч. през сградата на Общината започва ритуала по издигане знамето на Горна Оряховица. Приветствие към горнооряховчани ще произнесе кметът инж. Добромир Добрев. От 19.00 ч. започва празничния концерт. Началото ще поставят музикантите от Духовия оркестър „Джуниър бенд“. След тях на сцената ще се качат Вокален състав „Графити“ и Вокална формация „Оренда“. Музикалният маратон ще продължи с рок група „Диана експрес“, а финалът ще бъде за Павел и Венци Венц. По традиция Денят на Горна Оряховица ще завърши с празнични илюминации.
 

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Програма за месец май 641 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени