2.8° C
Предимно облачно
toggle

10 ученически отбора се включиха в Празника на знанието в Горна Оряховица

07 октомври 2022
image

10 отбора от 6 училища в община Горна Оряховица се включиха в Празника на знанието, който бе възобновен след двугодишното прекъсване заради ковид пандемията.
В седмото по два тима от по три деца изпратиха СУ „Вичо Грънчаров“, СУ „Георги Измирлиев“, ОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в общинския център и по един ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци и ОУ „Св. Климент Охридски“ в Драганово. По трасето те показаха какво знаят за здравословния начин на живот и научиха още за него.
Участниците преминаха през 4 пункта – за превенция на употребата на алкохол и тютюневи изделия, за здравословното хранене и за ползата от движението. Решаваха и задачи за време, след които бяха определени и победителите.
На първо място се класира отборът на ОУ „Иван Вазов“, в състав Пресиана Петрова, Цвета Иванова и Виктор Пъшев. Втори е тимът на СУ „Георги Измирлиев“, съставен от Антоанета Момчилова, Веселина Велчева и Пламена Андреева. Трети се класира отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в състав Сарина Банчева, Стефан Николов и Никола Станев.
Заелите първите три места получиха награди от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, а Община Горна Оряховица подари кошница с плодове на всеки отбор.
Организатори на Празника на знанието са РЗИ – Велико Търново и Младежкия дом в Горна Оряховица, със съдействието на Община Горна Оряховица. Да подкрепят децата, на място бяха зам.-кметовете Григор Минков и Стефчо Алипиев и директорът на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени