-0.3° C
Предимно облачно
toggle

103 кандидат-потребители са депозирали заявления за два дни по Процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания- Компонент 3”

10 април 2020
image

На втория ден след обявяване на Процедурата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания- Компонент 3”, заявления за ползване на услугите, които предоставя Община Горна Оряховица по Процедурата, са депозирали 103 кандидат- потребители.
Дейностите са свързани с доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги.
Заявления за започване на работа като работник, доставка и извозване или диспечери, са подадени от 14 кандидати.
Припомняме, че Община Горна Оряховица разширява обхвата на патронажната грижа чрез включване по Процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3“
Основните дейности са за хора от уязвими групи, във връзка със спазване на мерки срещу пандемията от COVID-19.
От потребност за предоставянето на услуги по домовете в общината са идентифицирани около 200 лица, но могат да бъдат всички, които заявят нужда. Дейността е насочена към възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства и възрастни в риск, карантинирани, самотни родители на деца до 12 г., които не могат да напускат домовете си, като по този начин ще се защити обществения интерес и ще се отговори на нуждите на населението от превенция разпространението на COVID-19.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2023. Всички права запазени