2.8° C
Предимно облачно
toggle

11 златни, 2 сребърни медала и приз за цялостно представяне за Балет „Грация“ на Международен танцов конкурс

13 април 2023
image

11златни, 2 сребърни медала и приз за цялостно представяне завоюва Балет „Грация“ на Международния конкурс „Sofia Dance Fest“. Танцовият форум се проведе от 7 до 9 април в комплекс Овергаз Арена – София.
Общо 34 танцови школи от Република Северна Македония, Италия, Сърбия, Черна гора и България са премерилиа сили в конкурса. Горнооряховските балерини от „Грация“ са се представили с 14 танца в раздел „Класически“ и „Характерен танц“. Изпълненията на танцьорите са оценявани от престижно международно жури, с представители от всички страни, участнички във форума. Освен медалите и приза за отличното си представяне, „Грация“ е наградена и с два ваучера на стойност от по 50 евро, като единият е персонално за Сиана Николова. Специален жест към балетният педагог Соня Георгиева е била поканата да направи флашмоб, обединяващ децата от всички състави. Получи се нещо много красиво. Изпълнението направи плавен преход от класиката, през съвременната музика до наши дни. Затова и символично го нарекох „Еволюция на танца“, сподели след завръщането от конкурса Соня Георгиева.
Богатството не са купите и медалите, а без ценните моменти на гордост и щастие от незабравимото преживяване по време на конкурса. Благодаря на моите прекрасни момичета и екипа от безупречни родители. Нашето израстване и постижения ни правят борбени и ни учат, че всеки успех се постига стъпка по стъпка. Благодаря и на моят прекрасен колега, професионалист и приятел Анита Михайлова, с която работим заедно от февруари и вече гоним нови върхове, каза още балетният педагог.
Соня Георгиева отправи покана към всички за предстоящия концерт на 27 април от 18.30 ч. На сцената в Зала 1 на Общината ще излязат „Балет „Грация“, Детска фолклорна студия „Раховче“ при НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ и балетна школа „Ритъм“ от Лясковец. Спектакълът е посветен на Международния ден на танца – 29 април.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени