2.8° C
Предимно облачно
toggle

16 постановки включва програмата на четвъртото издание на Националния фестивал на аматьорските театри „Камъка“

21 септември 2023
image

16 постановки са включени в програмата на Националния фестивал на аматьорски театри „Камъка”, който ще се проведе от 4 до 8 октомври в Горна Оряховица. Фестивалът се организира от НЧ „Напредък – 1869” със съдействието на Община Горна Оряховица. Инициатор е Младежки театър „Алтернатива” с ръководител Симеон Христов.
Фестивалът се провежда за четвърта година и е разделен на две възрастови групи:
- I възрастова група - до 19 години.;
- II възрастова група – над 20 години.
В първа възрастова група ще се състезават девет спектакъла, а във втора група ще бъдат показани седем постановки. В конкурсната програма са включени спектакли на театрални състави от осем области – София, Русе, Добрич ,Стара Загора, Пазарджик, Габрово, Велико Търново и Сливен.
Изпълненията на над 200 любители театрали ще бъдат оценявани от тричленно жури. Председател на журитетната комисия е актьорът Веселин Плачков, познат на широката публика от филмите „Краят на 20-ти век“, „Забранена любов”, „Дякон Левски“, „Викинги“, „Дамасцена“ и др. В състава на журито влизат още Иван Евстатиев - актьор от МДТ „Константин Кисимов” – Велико Търново и Иван Великов – дългогодишен актьор и организатор художествена самодейност в Младежки театър – Горна Оряховица.
Богатият награден фонд включва много отличия. Сред тях са: Гран при „Камъка”, специалната награда на Младежки театър „Алтернатива” – Горнооряховски суджук, осигурен от фирма „Боби”, както и награди за спектакъл, за главна женска и главна мъжка роля, поддържаща женска и поддържаща мъжка роля и др.
Входът за постановките от фестивала е свободен.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени