2.8° C
Предимно облачно
toggle

1778 социално слаби жители на община Горна Оряховица ще получат пакет с хранителни продукти

29 септември 2021
image

Българският червен кръст започна раздаването на индивидуални пакети хранителни продукти в изпълнение на Програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти – 2020“. Програмата е съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица. Раздаването започна на 20 септември във временни пунктове, а списъците с правоимащите са изготвени от Дирекция „Социално подпомагане“. Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства,  които получават целева помощ за отопление, хора с увреждания и определена чужда помощ, хора, които отглеждат деца с увреждания, самотни майки, лица и семейства, пострадали от бедствия и др.
Правоимащите ще получат набор от 15 продукта – хранителни продукти и консерви. Пакетите включват брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и риба. Едночленни и двучленни семейства получават малък пакет с общо тегло 17,540 кг, а за по-големите семейства пакетът е 27,690 кг.
В община Горна Оряховица с хранителни продукти ще бъдат подпомогнати 1778 социално слаби жители. Временният пункт за раздаване на храните в Горна Оряховица се намира в Клуб на пенсионера „Филип Тотю войвода“ на ул. „Вичо Грънчаров“ №19. Там храни ще се раздават до 29 октомври.
В населените места от общината хранителните продукти ще се раздават от 4 до 29 октомври. Обикновено това става в пенсионерските клубове. В селата Стрелец, Паисий, Горски горен Тръмбеш и Горски долен Тръмбеш пакетите с храни ще бъдат доставени от Общината и ще се раздават от 8 до 29 октомври.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени