2.8° C
Предимно облачно
toggle

24 отбора в 5 вида спорт се състезаваха в общинския кръг на Ученически игри - 2022 г.

27 април 2022
image

24 отбора с общо 259 състезатели се включиха в общинския кръг на Ученически игри 2021/2022 г. Те се състезаваха в 5 вида спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, футбол и тенис на маса.
При футболистите V-VІІ клас първи се класира отборът на ОУ „Иван Вазов“. След тях са отборите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Георги Измирлиев“ и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. При юношите VІІІ-Х клас финалисти са ПГЛПИ „Атанас Буров“. Тимът на професионалната гимназия е победител и при юношите ХІ – ХІІ клас.
В първенството по баскетбол, при момчетата V – VІІ клас победител е отборът на ОУ „Иван Вазов“, а втори е тимът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. При момичетата на същата възраст отново отборът на ОУ „Иван Вазов“ е водач в класирането. При юношите ХІ – ХІІ клас победители са ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“.
Момчетата на СУ „Георги Измирлиев“ са победители в първенството по тенис на маса при състезателите V – VІІ клас. Тенисистите на гимназията са победители и при девойки VІІІ – Х клас и юноши VІІІ – Х клас. На второ място при юношите са тенисистите на ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“.
Победители в надпреварата по хандбал момчета V – VІІ клас са отново състезателите на СУ „Георги Измирлиев“. Втори е отборът на ОУ „Иван Вазов“. При юношите VІІІ – Х клас и ХІ – ХІІ клас на първо място са отборите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“. В надпреварата по волейбол при момчетата V – VІІ клас водачи в класирането са състезателите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. При девойките VІІІ – Х клас на първо място са волейболистките на СУ „Вичо Грънчаров“, на второ място е тимът на СУ „Георги Измирлиев“. При юношите ХІ – ХІІ клас първи отново е отборът на СУ „Вичо Грънчаров“. На второ и трето място са съответно ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ и ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“.
Организатор на общинския етап на игрите бе Общинско предприятие „Младежки дейности спортни имоти и прояви“.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени