2.8° C
Предимно облачно
toggle

30 автомобила стартират в Планинското състезание „Раховец Лясковец 2023”

15 юли 2023
image

30 автомобила ще стартират в десетото издание на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2023”. Състезанието е ІІ кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и АСК „Етър Рейсинг Тим”.
Първият старт от първенството се проведе в Шумен. Водач в Шампионата е Румен Киров, а втори е Пламен Камбуров. И двамата ще участват във втория кръг. Сред пилотите, които застават на старата е и идейният вдъхновител за провеждането на „Раховец Лясковец” Тодор Тодоров от АСК „Етър Рейсинг Тим” – Велико Търново. За трета година в Планинското състезание „Раховец Лясковец” участва Вилияна Дякова от Аксаково.
Днес участниците и техните автомобили преминаха административно-технически преглед в Горна Оряховица. Състезанието бе официално открито от заместник-кмета на Община Горна Оряховица Стефчо Алипиев. Благодарим на организаторите, че отново се довериха на нашите две общини, както и на всички. Да си пожелаем хубаво време, за да покажете възможностите на автомобилите си. Безаварийно състезание и нека най-добрият победи, пожела на пилотите Стефчо Алипиев. Към пожеланията за успех се присъедини и кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Нека освен на високите температурни градуси, да се радваме на много горещи и приятни емоции. Нека надпреварата премине с много хъс и спортсменски дух и най-добрите да вдигнат купите от състезанието, пожела д-р Гецова. На откриването присъства и президентът на АСК „Етър Рейсинг Тим” Димитър Стефанов.
След откриването, състезателите, водени от пилотираща кола, бяха изведени до състезателното трасе в Лясковец, където днес са тренировките в три манша.
Същинската надпревара е утре, когато автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона до манастира „Св. Св. Петър и Павел”. Стартът ще бъде даден в 11.00 ч. Дължината на трасето е 3 350 м и е едно от най-атрактивните и най-техничните в България. То е напълно подготвено и обезопасено. Много стриктно ще се спазват мерките за безопасност. По цялата му дължина са определени зони за зрителите и зони, забранени за публика. Взети са всички мерки за сигурност.
Бъдете внимателни, спазвайте маркировката за зрители и пазете децата, спазвайте препоръките за здравна безопасност, както и чистотата в района, препоръчаха организаторите на феновете, които ще искат да видят в действие най-добрите планински пилоти.
Награждаването на победителите в състезанието ще се състои в района на стартовата линия.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени