2.8° C
Предимно облачно
toggle

300 нови контейнера за битови отпадъци ще се поставят поетапно в Горна Оряховица

05 септември 2023
image

Започна поетапно поставяне на 300 нови контейнера за битови отпадъци в Горна Оряховица. Те са метални, с голям обем – от 2000 до 3750 л., с постоянно затворен капак на отвора и с педал за отварянето му.
Новите контейнери ще се обслужват от специализиран сметоизвозващ автомобил, който е автоматизиран и снабден със система за дезинфекция.
На някои от улиците в града ще се наложи преместване на старите контейнерни площадки или разширяването им с цел по-лесното обслужване на новите съдове. На други места ще останат старите контейнери, тъй като там преминаващите въздушни кабели не позволяват обслужването на новия вид контейнери.
Старите „бобри“ от 1100 литра ще бъдат реновирани и добавени към сега съществуващите в населените места в общината. Паралелно с това във всички селища вече са доставени нови кофи за отпадъци тип „Кука“ от 240 литра.
Апелираме към гражданите да не изхвърлят отпадъци извън поставените контейнери, както и да не спират автомобилите си пред тях, за да не затрудняват работата на сметоизвозващия автомобил.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени