2.8° C
Предимно облачно
toggle

40 деца и родители се включиха в предизвикателството „Ключът на Горна Оряховица“

06 юни 2022
image

За втора година Горноряховският младежки парламент, съвместно с Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ организираха забавното приключение за деца и родители „Ключът на Горна Оряховица“. Тази година националната състезателка Кристина Иванова бе разработила по-интересен и олекотен маршрут, с идеята всяка следваща година да се надграждат уменията на участниците.
На старта всички състезатели получиха шише с вода, а Венцислав Трифонов от клуба по спортно ориентиране разясняваше 9 те точки и маршрута, засичаше времето на тръгване и финиширане на участниците. В дейността се включиха над 40 участници обособени в отбори. Сред състезателите имаше и две украински гражданки със своите деца.
Победители в надпреварата станаха състезателите от отбор 5, които преодоляха трасето за 15 минути, събраха 9 те букви и подредиха думата „спортувай“. Първите в класирането получиха като награда спортен сак. Награди имаше и за вторите и третите в класирането, както и за най-малката участничка и най-редовните участници.
Всички получиха грамоти с ключета за участие в приключението, както и сладки изделия предоставени от „Захарни заводи“ АД. Медицинското лице Жана Николаева, която за пореден път бе доброволец в събитието, се грижеше стриктно за участниците да се чувстват добре в горещото време. Организаторите останаха удовлетворени от положителните оценки на участниците и разделяйки се си обещаха догодина да се срещната отново.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени