2.8° C
Предимно облачно
toggle

5-годишната Никол Иванова е големият победител в деветото издание на ФАМИЛАТЛОН

08 октомври 2022
image

5-годишната Никол Иванова спечели голямата награда в деветото издание на ФАМИЛАТЛОН. Никол получи велосипед, осигурено от Трансинс, а наградата й бе връчена от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Малката победителка, която е възпитаничка на група „Пинокио“ в ДГ „Първи юни“ веднага подкара велосипеда.
След две годишно прекъсване заради ковид пандемията, стотици отново родители и деца се забавляваха заедно в деветото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. Семейният празник се проведе в обновения парк „Градска градина“. Празникът се организира от Община Горна Оряховица, Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, с подкрепата на, Исторически музей, Общинска библиотека, Художествена галерия „Недялко Каранешев“, СКТМ „Локомотив 50“, ВК „Импулс“, ТК „Инвикта“ и sportuvam.info. Спортната надпревара се проведе и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Участниците в деветото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица тази година имаха възможността да преминат през десет творчески и спортни ателиета, разположени в парка.
В ателие „Опознавам своя град“ музейните специалисти предизвикаха знанията на участниците за културно-историческото наследство на Горна Оряховица, в ателие „Молбата на книгата“ по забавен начин децата бяха насърчени да станат читатели на Общинска библиотека, ако все още не са. В ателие „Художествена галерия“ семействата трябваше да подредят фотоси на известни произведения на изобразителното изкуство, оформени като пъзел и да ги разпознаят, а в ателие „Забавна математика“ малки и големи решаваха занимателни задачи. В ателиетата „Тенис на маса“, „Волейбол“ и „Таекуондо“, деца и родители спортуваха, заедно със състезателите от спортните клубове. В ателие „Направи си книгоразделител“ участниците изработиха разделители за книги, а в ателие „Асоциация „Родители“, децата, майките и татковците се запознаха с безопасния интернет. В ателие „Донеси батерии“ участниците имаха възможност да предадат старите си батерии.
След правилно изпълнение на задачите си, семействата-участници получаваха стикер върху своята карта. Раздаването на картите ставаше на входа на парк „Градска градина”. След събиране на десетте стикера от всички ателиета, семействата пускаха своята карта в прозрачна урна до сцената за участие в томбола.
Разбира се, в станалият традиционен за града семеен празник както винаги имаше много спорт и забавления.
Особен интерес за малчуганите бяха зоната за стрелбище с детски автомати за еърсофт, изкуствената стена за катеренеи въженият тролей. 50 деца, разделени в три възрастови групи пък премериха сили в състезание със своите тротинетки. Победител в първа възрастова група 0-6 години стана Пресияна Антониева. В групата от 7 до 10 години първи се класира Данаил Лефтеров, а в трета група – от 11 до 16 години победите е Иван Анев. Най-малката участничка, впуснала се в състезанието с тротинетки беше 2-годишната Надежда Димитрова, която също получи награда от организаторите.
Участниците имаха възможността да наблюдават и демонстрации на спортистите от клуба по ММА, забавляваха се с изпълненията на певците от Вокално студио „Гласове“ и танцьорите от НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Удоволствие за големи и малки бе да се снимат с клоуните на кокили и анимационните герои от МТ „Алтернатива“.
Малките участници в празника получиха и сладки лакомства от „Захарни заводи” АД и плодови млека от „Лактима” ЕАД. Наградите тази година бяха осигурени от Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, магазини АRR и Трансинс.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени