2.8° C
Предимно облачно
toggle

55 пострадали от проливния дъжда домакинства са посетили досега комисиите в три селища в община Горна Оряховица

02 юли 2021
image

3 комисии с представители на общинска администрация и Дирекция „Социално подпомагане“ бяха сформирани със заповед на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. В началото на седмицата те започнаха оглед на домовете, пострадали от проливните дъждове миналата събота. До сега комисиите са направили оглед на 55 домакинства в Долна Оряховица, Правда и Писарево. Тези три селища пострадаха най-много от бурята и там бе обявено частично бедствено положение.
33 са до сега огледаните имоти в Долна Оряховица с поражения от проливните дъждове. Наводнени са основно мази, гаражи, приземни етажи. В Правда са посетени 12 домакинства, като и там основните поражения са по дворните места, мазите, гаражите и приземни етажи на къщи. В Писарево комисията е посетила 10 къщи. Щетите са основно по дворовете, гаражите и мазите на домовете.
Голяма част от направените след посещенията протоколи са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“. Работата на комисиите продължава. Одобрените от Дирекция „Социално подпомагане“ домакинства ще бъдат подпомогнати с еднократна помощ в размер на 375 лв.
Прави се и организация за възстановяване на увредената от бедствието улична инфраструктура.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени