2.8° C
Предимно облачно
toggle

7-годишният Денислав Балат е големият победител в десетото издание на ФАМИЛАТЛОН

17 септември 2023
image

7-годишният Денислав Балат спечели голямата награда в десетото издание на ФАМИЛАТЛОН. Денис получи велосипед, осигурено от Трансинс, а наградата връчи кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Победителят, който тази година ще бъде първокласник в СУ „Вичо Грънчаров“, веднага подкара новият велосипед.
Близо 500 семейства и тази година се забавляваха заедно в десетото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. Семейният празник се проведе в парк „Градска градина“. Празникът се организира от Община Горна Оряховица, Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, с подкрепата на Исторически музей, Общинска библиотека, СКТМ „Локомотив 50“, ВК „Импулс“, ТК „Инвикта“, СНЦ „Промяна в поколението“ и sportuvam.info. Спортната надпревара се проведе и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Участниците в десетото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица тази година имаха възможността да преминат през девет творчески и спортни ателиета, разположени в парка.
В ателие „Опознавам своя град“ музейните специалисти предизвикаха знанията на участниците за културно-историческото наследство на Горна Оряховица, в ателие „Молбата на книгата“ по забавен начин децата бяха насърчени да станат читатели на Общинска библиотека, ако все още не са. В ателие „Весели игри“ малчуганите тестваха точността и сръчността си, а в ателие „Забавна математика“ малки и големи решаваха занимателни задачи. В ателиетата „Тенис на маса“, „Волейбол“ и „Таекуондо“, деца и родители спортуваха заедно със състезателите от спортните клубове. В ателие „Екология“ участниците предаваха стари батерии и отговаряха на екологични въпроси, а в ателие „Асоциация „Родители“, децата, майките и татковците се запознаха с правилата на безопасния интернет.
След правилно изпълнение на задачите си, семействата-участници получаваха стикер върху своята карта. Раздаването на картите ставаше на входа на парк „Градска градина”. След събиране на стикери от всички ателиета, семействата пускаха своята карта в прозрачна урна до сцената за участие в томбола.
Разбира се, в станалият традиционен за града семеен празник както винаги имаше много спорт и забавления.
Особен интерес за малчуганите бяха зоната за стрелбище с детски автомати за еърсофт, изкуствената стена за катерене и въженият тролей.
32 деца, разделени в две възрастови групи пък премериха сили в състезание със своите тротинетки. Победител в първа възрастова група 0-7 години стана Звезделин Хасанов. На второ място се класира Пресияна Иванова, а трети остана Кристиян Бораджиев. В групата от 7 до 10 години първи се класира Стефан Енчев. Негови подгласници станаха Стелиян Панов и Венцеслав Хараламбиев. В тази група бе отличена и единствената млада дама, премерила сили с момчетата и това е Никол Вълчева. Най-малката участничка, впуснала се в състезанието с тротинетки беше 2-годишната Божидара Василева, която също получи награда от организаторите.
Участниците имаха възможността да наблюдават и демонстрации на акробатите от „Джим денс“ и „Акро нова“, както и на момчетата и момичетата от К „Инвикта“. Забавляваха се с изпълненията на Балет „Грация, Преслава Георгиева, Марсия Кирилова и Вокален състав „Music sounds“ при НЧ „Напредък – 1869“. Удоволствие за големи и малки бе да се снимат с клоуните на кокили и анимационните герои от МТ „Алтернатива“.
И тази година „Захарни заводи“ се погрижиха за лакомствата на малчуганите, а „Лактима Балкан“ осигуриха млечни напитки за децата.
Наградите тази година бяха осигурени от Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, магазини АRR и Трансинс.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени