2.8° C
Предимно облачно
toggle

7 торти, пъстри балони, голям спектакъл и много цветя за 70-я рожден ден на ДГ „Елена Грънчарова“

01 декември 2022
image

Пъстър едночасов спектакъл подариха на своите родители и гости децата от ДГ „Елена Грънчарова“ и филиалът „Детски свят“. Така бяха отпразнувани рождените дни на двете детски заведения. ДГ „Елена Грънчарова“ чества 70 години от създаването си, а филиалът „Детски свят“ – 75 години. За да споделят приятните емоции на празника в НЧ „Напредък – 1869“ дойдоха много родители, бивши учители, възпитаници на детските градини и много гости. Залата и балкона на читалището бяха изпълнени до краен предел, а в коридора бяха подредени специални кътове с дарителници в подкрепа на малката Нелис Кедова, която вече трета година се бори с коварно заболяване. Така малчуганите и техните учители показаха как всички заедно могат да дадат шанс да бъде спасено малкото момиченце.
За красотата на спектакъла, който децата изнесоха и чийто акцент бе историята, миналото и настоящето на България, допринесоха и специално изработените сценични костюми. Големи аплодисменти заслужиха и малчуганите от филиал „Детски свят“, които внесоха доза екзотика с пъстрите си танци, пременени също в красиви костюми.
Децата ни винаги ще бъдат граждани на света, но ние искаме те винаги да носят в сърцата си семейството, Горна Оряховица като свой дом Елена Грънчарова и България, обърна се към родителите и гостите директорът на детските заведения Десислава Бошнакова.
Благодаря ви, че ни разходихте в нашата славна история, че ни припомнихте кои са Кирил и Методий, напомнихте ни за Златния век. Благодаря, че ни напомнихте за Елена Грънчарова и нейния подвиг. Децата са огледало на вас – учители и родители. Радвам се, че духът на Елена Грънчарова продължава да живее сред вас, каза пред присъстващите в залата заместник-кметът Григор Минков. Той поздрави от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев колективът на детските градини, родителите и гостите на тържеството. Седемдесет години усмивки, детски глъч, успехи, гордост и професионализъм – история, която не свършва до тук. Благодаря на всички вас, които превръщате детска градина „Елена Грънчарова“ и филиала „Детски свят“ в уютен и желан дом за децата ни и влагате цялата си любов и грижи в отглеждането им, се казваше в поздравителния адрес на градоначалника. Инж. Добромир Добрев бе удостоен с юбилеен плакет за 70-годишнината на ДГ „Елена Грънчарова“ за дългогодишния принос към развитието на детското заведение.
Такива плакети имат само нашите бивши заслужили служители. Сега ще има и инж. Добрев, а в негово лице и администрацията, затова че винаги са били наш патньор и помощник в делата ни, каза директорът на детската градина Десислава Бошнакова.
След пъстрия спектакъл настана и най-сладката част от тържеството, когато на сцената бяха донесени 7 тематични торти – по една за всяка група, а над малчуганите полетяха пъстри балони.
Като жест на внимание към гостите, организаторите на празника бяха приготвили календари на детската градина за предстоящата 2023 година.
Празникът завърши с много цветя и поздравления към организаторите на празничния спектакъл.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени