2.8° C
Предимно облачно
toggle

9 отбора от 6 училища от община Горна Оряховица участваха в осмото издание на Празника на знанието

18 октомври 2023
image

9 отбора от 6 училища от община Горна Оряховица се включиха в осмото издание на Празника на знанието. В надпреварата участваха ученици от: СУ „Георги Измирлиев“, СУ „Вичо Грънчаров“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Климент Охридски“ Драганово, ОУ „Елин Пелин“ Първомайци. Инициативата е посветена на здравословния начин на живот на младите хора. Целта е да се повиши нивото на здравните знания на учениците и да се формират у тях умения и навици за здравословно хранене, двигателна активност и начин на живот без употреба на алкохол и тютюневи изделия.
Организатори на Празника са Младежки дом - Горна Оряховица, РЗИ - Велико Търново, с подкрепата на Община Горна Оряховица.
Празникът включва образователни игри със състезателен характер. Участниците трябваше да преминат последователно през 4 пункта, където отборите бяха оценявани на базата на показаните знания и умения по зададените теми. Задачите бяха свързани със здравословното хранене, тютюнопушенето, употребата на алкохол и двигателната активност
Отборите бяха оценявани на базата на показаните знания и умения по зададените теми и по време, за което са изпълнили задачите.
На първо място се класира единият от отборите на СУ „Георги Измирлиев“ в състав: Пламена Гацова, Кристина Колева и Даниела Димитрова. Втори е тимът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Радослав Григоров, Габриела Атанасова и Анелия Ангелова. Трети остана другият отбор на СУ „Георги Измирлиев“ - Габриела Тодорова, Габриела Петрова и Виктор Стойнов.
Всички участници в Празника на знанието получиха грамоти и кошници с плодове от Община Горна Оряховица, а победителите и предметни награди, осигурени от РЗИ - Велико Търново.
 
 
 
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени