2.8° C
Предимно облачно
toggle

Абитуриенти от четири горнооряховски училища дефилираха тази вечер по червения килим

24 май 2021
image

203 абитуриенти от 4 училища дефилираха тази вечер в Горна Оряховица. По червения килим преминаха зрелостниците на СУ „Вичо Грънчаров”, ПГЛПИ „Атанас Буров”, ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” и ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров”. Всички те вече са получили послание от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Бъди човек, уверен в силите си пред всяка нова възможност, а когато не ти стига парченце знание или капка кураж, потърси ги в нашщия град – в приятелите си, в опита на хората пред теб. Постъпвай честно и бъди добър човек”, се казва в посланието на градоначалника към младите хора.
Инж. Добрев тази вечер лично приветства всеки един от младите хора, които преминаха по червения килим.
Колоната поведоха зрелостниците на СУ „Вичо Грънчаров”. След тях преминаха абитуриентите на ПГЛПИ „Атанас Буров”, които са най-големият блок тази година – четири паралелки и общо 85 младежи. 77 дванадесетокласници от Випуск 2021 на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, водени от директорката си Милена Димитрова, преминаха по червения килим, а финал на тазвечерното дефиле сложиха абитуриентите на ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров”.
Не по-малко интересен и атрактивен бе и автомобилният парк, с който абитуриентите отпътуваха след дефилето към празничната вечер. Съдействие за безаварийното преминаване на колоната с автомобили оказаха служителите на РУ на полицията в Горна Оряховица.
На 25 май е втората абитуриентска вечер на Горна Оряховица, като по червения килим ще минат младежите от СУ „Георги Измирлиев” и ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”. Началото е отново в 18 часа, а час преди това ще бъде спряно движението на автомобили в центъра.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени