2.8° C
Предимно облачно
toggle

Балетна школа „Грация“ и десетокласничката от СУ „Вичо Грънчаров“ Милена Атанасова са тазгодишните носители на наградата „Млада Горна Оряховица“

24 май 2024
image

Десетокласничката Милена Атанасова от СУ  „Вичо Грънчаров“ и децата от Балет „Грация“ са тазгодишните носители на наградата „Млада Горна Оряховица“. Те получиха отличията от кмета Николай Рашков в празничния 24 май.
“Вие доказвате, че нашият град е място, където мечтите се сбъдват и че тук се раждат и развиват таланти, които някой ден могат да променят света. Вашите успехи са резултат от труда и постоянство ви, но и подкрепата на вашите семейства, учители, ръководители и приятели. Аз и моят екип също сме ваши приятели – можете да разчитате на нас!“, коментира кметът. На събитието присъстваха още зам.-кметовете Петя Иванова и инж. Анелия Христова, секретарят на Обшината Габриела Шилкова, общински съветници, преддтавители на администрацията, учители.  
Със своето активно участие в училищния и обществен живот Милена Атанасова заслужи приза в сферата на образованието и науката. От 2022 година тя е част от състава на Седми ученически гвардейски отряд в своето училище. Милена е сред  деветнадесетте ученици, отличени в Националния конкурс за есе „Наследник съм на…“, наградени в Министерството на отбраната. Носител е на награди и отличия от национални и международни състезания.
Тазгодишната награда „Млада Горна Оряховица“ в сферата на културата и изкуството е колективна. От името на Балетна школа „Грация“ приза получиха балетният педагог Соня Георгиева и спортният педагог Анита Михайлова. Школата е носител на Орден „Кирил и Метоий“ II степен. Възпитаниците на „Грация“ са извоювали множество награди и призове от международни и национални конкурси.
Наградата „Млада Горна Оряховица“ се присъжда на учащи се за изключителни постижения и извоювани награди от международни и национални състезания, олимпиади и конкурси в сферите на образованието и науката, културата и изкуството, и спорта.
Номинациите се правят от училища или читалища, а наградите се присъждат от комисия. Тази година комисията е в състав Петя Иванова – зам. кмет, Иван Момъков и Милена Димитрова – общински съветници, Силвия Василева и Габриела Рахнева – специалисти от общинска администрация.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени