2.8° C
Предимно облачно
toggle

Баскетболистите на The Bros са големите победители в турнира G.O. 3x3 The Kings в Горна Оряховица

16 юли 2023
image

Баскетболният тим The Bros спечели първото място и 2000 лева от турнира G.O. 3x3 The Kings в Горна Оряховица. Отборът победи във финалния мач Ball Hogs на площад „Георги Измирлиев“ и завоюва рекордната премия в надпреварата по стрийтбол в България. За третото място „Перестройка“ се наложи над „БиЯ и приятели“. Вторите вземат 600 лева, а третите – 400 лева от наградния фонд.
Финалите се играха късно през нощта, като преди това бяха и турнирите за стрелба от тройката и забивки за наградите на „Декатлон“. Най-атрактивните забивки направи Йордан Кирилов от София, а румънецът Cornel Cioacata беше най-точен от зоната на тройката.
Наградите връчиха кметът инж. Добромир Добрев и президентът на БК „Локомотив“ и собственик на основния спонсор Solar Home Димитър Петков.
20 отбора от България, Румъния и Украйна се включиха в мъжкия турнир. Започнаха в четири групи, като 16 отбора продължиха към елиминационния етап и там всеки получи специален екип, направен за турнира от основния спонсор.
Днес баскетболното шоу продължава на площад „Георги Измирлиев“ с деца и младежи. За първи път в България се играе едновременно на три игрища. Първи демонстративен мач изиграха 10-годишните баскетболисти. След тях започнаха и турнирите в три възрасти – до 12 години, до 15 г. и до 18 г. Общо 36 отбора ще спорят днес на трите игрища. Срещите са по 8 минути или до 15 точки. Също ще има турнири за забивки и тройки за наградите на „Декатлон“.
 
Снимки: Явор Калоянов

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени