2.8° C
Предимно облачно
toggle

Берковската духова музика, Десислава, Виво Монтана, Бобан Здравкович и Тони Стораро идват за Празника на горнооряховския суджук

08 юни 2021
image

След година прекъсване заради пандемията, Празникът на горнооряховския суджук отново ще се проведе. В продължение на три дни горнооряховчани и гостите на града ще похапнат суджук, ще се насладят на празничната програма и ще имат възможност да се включат в кулинарните игри.
Празникът тази година ще се проведе от 11 до 13 юни до паркинга на Летния театър.
Официалното откриване ще бъде на 11 юни от 17.00 ч. След това ще започне празничната програма на самодейни състави от общината. От 19.00 ч. на сцената ще се качат музикантите от Бeрковската духова музика, а в 21.00 ч. започва концертът на Десислава.
На 12 юни празничната програма ще започне от 10.00 ч. Участие отново ще вземат самодейци от общината гости. По традиция ще има много кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване и разбира се много награди. От 18.00 ч. е концертът на духов оркестър „Виво Монтана“, в 20.00 ч. започва изпълнението на Бобан Здравкович, а финал на втория ден ще бъде концертът на Тони Стораро, който ще се качи на сцената в 21.00 ч.
През третия ден – 13 юни от 10.00 до 14.00 ч. отново ще има много песни и танци на самодейни състави от региона, както и кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване и награди.
Тази година на Празника на горнооряховския суджук ще има обособена и специална „Алея на занаятите“. Майстори от региона ще демонстрират своята сръчност, съживявайки традиции, останали от миналото. Гостите на Празника ще имат възможност да разгледат и да се включат в някоя от занаятчийските практики, като например грънчарство, изработване на бижута и фигури от плъсти, изработване на кукли, на совалкова дантела, създаване на бижута и аксесоари с българска шевица, рисуване с къна на елементи от българска шевица, калоферска дантела, плетене на сувенири от царевична шума и др.
В дните от 11 до 13 юни (включително) в района на провеждане на Празника на горнооряховския суджук се въвежда временна организация на движението. Забранява се движението на моторни превозни средства от кръстовището на ул. „Васил Априлов“ с ул. „Мано Тодоров“ до кръстовището на ул. „Мано Тодоров“ с ул. „Христо Смирненски“ и всички перпендикулярни улици на „Мано Тодоров“ в затворения участък.
Срок на действие за временната организация на движение:
-        На 11.06.2021г. (петък) от 16:00 ч. до 22:30 часа;
-        На 12.06.2021г. (събота)от 09:00 ч. до 22:30;
-        На 13.06.2021г. (неделя) от 09:00 ч. до 15:00ч.
Служителите на РУ „Полиция“ на МВР – Горна Оряховица ще оказват пълно съдействие при осигуряване и спазване на временната организация на движение.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени