2.8° C
Предимно облачно
toggle

Близо 150 кучета от четири държави се състезават на Първия национален конкурс за немско овчарско куче в Горна Оряховица

27 май 2023
image

Два пъти повече кучета се състезават тази година в Първия национален конкурс за любители на немско овчарско куче в Горна Оряховица. Надпреварата е част от проявите по повод празника на града.
Надпреварата бе открита от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, в присъствието на заместник-кмета Стефчо Алипиев и директора на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова. Инж. Добрев приветства участниците и им пожела успех. Градоначалникът изрази надежда, че през следващата година ще има още повече състезатели.
Близо 150 елитни животни от четири държави се представят в ринга. Освен от България, участие има и на кучета от Румъния, Германия и Македония. Организатор на конкурса е Инициативен комитет от любители на немското овчарско куче, а участието е безплатно за всички почитатели на любимата порода. Състезанието се провежда със съдействието на Община Горна Оряховица и спомоществователството на PRINS, Винарска изба „Братя Даскалови“, Ветеринарна клиника „M-Practice“ „Minovi group“ и ППК „Росица“ – Поликраище.
Миналата година Горна Оряховица бе домакин на изложба на немски овчарски кучета, в който се включиха над 90 животни. Но тази година амбициите на организаторите на първият по рода си безплатен конкурс са по-големи и очакванията им се оправдаха. На събитието за първите места ще се надпреварват близо 150 четириноги. Те ще бъдат оценявани от международния съдия Марко Йовович, който има близо 20 години опит в професионалното развъждане на немски овчарски кучета и специализирани киноложки изложби. Той ще следи за правилното изпълнение на задачите и ще оцени четириногите по четири основни критерия – анатомия, бяг, вид и презентация.
Предвидени са награди за всички призови места във всички класове. Ще бъде връчен и приз от името на кмета на Община Горна Оряховица - инж. Добромир Добрев за най-добре представила се овчарка.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени