2.8° C
Предимно облачно
toggle

Близо 1600 лв. събраха на концерта в Долна Оряховица за изграждане на паметник на Васил Левски

09 ноември 2022
image

1595 лв. бяха събрани на концерта в Долна Оряховица, с който бе поставено началото на кампания за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски. Инициативата изпълни до краен предел салона на НЧ „Хр. Козлев – 1883“. В концертната програма се включиха малчугани от ДГ „Детска радост“, ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, самодейци от читалището и Клуб на пенсионера „Надежда“, както и акробати от клубовете „Джим денс“ и Акро нова“.
Кампанията за набиране на средства за изграждане на паметник на Апостола е подкрепена и народния представител Людмила Илиева, областният управител инж. Георги Гугучков и кметът на Общината инж. Добромир Добрев.
Паметникът на Васил Левски в Долна Оряховица се предвижда да бъде бронзов бюст върху постамент. Мястото, което е избрано за него е в началото на градския парк. Средствата, които ще бъдат необходими за паметника и вертикалната планировка около него са на стойност от близо 25 000 лв.
В следващите дни на обществени места в Долна Оряховица ще бъдат поставени кутии за дарения, а всеки, който иска да се присъедини към каузата на долнооряховчани може да дари средства и по банков път.
Банковата сметка, по която се набират доброволни дарения за кампанията е: BG91 UNCR 7000 1524 9847 08
От кметството уверяват, че всеки месец ще бъде даван подробен отчет за събраните средства.
Снимки: Кмутство Долна Оряховица

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени