2.8° C
Предимно облачно
toggle

Близо 30 сигнала за наводнени домове и обществени сгради са получени след бурята в Горна Оряховица

10 юни 2022
image

Близо 30 сигнала за наводнени домове и обществени сгради са получени след падналия проливен дъжд в Горна Оряховица. Сформиран е Кризисен щаб от кмета инж. Добромир Добрев, който веднага е започнал работа по отстраняване на последиците от бурята. За ситуацията е уведомен Областният управител Людмила Илиева. В Горна Оряховица са пристигнали директорът на РД ПБЗН – Велико Търново комисар Красимир Кръстев и зам.-директорът гл. инспектор Станко Лазов. В постоянен контакт сме и с кмета инж. Добромир Добрев и ръководството на Общината, информира началникът на РСПБЗН – Горна Оряховица гл. инспектор Георги Тодоров.
Заедно със служителите на районната служба работят и екипи на Сектор „Специализирани оперативни дейности“ и доброволното формирование „Раховец“ към Община Горна Оряховица. На терен са 3 автомобила с екипи от РСПБЗН, 2 екипа от сектор „СОД“ и един екип от Общината. Работи се с всичката налична техника по отводняване и отстраняване на последиците от бурята. Приоритетно са отводнени обществени сгради – детски градини, ЦНСТ, Градски хали, Киното, РУ. Работата на екипите по отводняването продължава по сигнали, подадени от граждани. Екип на СОД е помогнал на бедстващо семейство с малки деца по пътя за Козаревец. За щастие по време на бурята няма пострадали хора и невъзвратими щети. Овладяна е ситуацията след пороя, каза още гл. инспектор Георги Тодоров.
Началникът на РСПБЗН уточни, че при подобен проливен дъжд, работата на екипите започва след като се успокои времето. Не е възможно да се работи докато се излива пороя. Затова и апелираме към гражданите да подават сигнали, след като отмине дъждът, добави гл. инспектор Тодоров.

Сн. Йордан Йорданов - фейсбук

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени