2.8° C
Предимно облачно
toggle

Близо 300 малки състезатели се надпреварваха в детската спартакиада, организирана от ДГ „Елена Грънчарова“

27 май 2021
image

Близо 300 деца от подготвителните групи на детски градини и основни училища в община Горна Оряховица се надпреварваха в детска спартакиада. Спортният празник бе организират от екипа на ДГ „Елена Грънчарова“ и е част от богатия календар на Общината по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта.
Като всеки голям спортен форум, състезанието започна с издигане на националното знаме и запалване на олимпийския огън. Направени бяха и демонстрации по различни видове спорт. Всеки отбор имаше свой екип и капитан. Подкрепяни от своите учители и публиката, малките състезатели премериха сили в различни спортни игри в двора на детската градина. Не се изплашиха дори и от дъжда, който няколко пъти напомни за променливия характер на месец май. Подкрепа на малките спортисти, извън терена оказаха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Стефчо Алипиев, директорът на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова, за която празникът беше двоен, тъй като днес е рожденичка.
На финала имаше много подаръци и изненади. Всички участници получиха медали, а всеки отбор и грамота за участие. Общинското ръководство зарадва всички малчугани с лакомства, осигурени от „Захарни заводи“ АД.
И като всяка олимпиада обаче имаше и големи победители. На трето място се класираха децата от група „Буратино“ на ДГ „Щастливо детство“. Втори бяха малчуганите от подготвителната група на ОУ „Иван Вазов“, а на най-високото стъпало на стълбичката се изкачиха група „Смелите юначета“ от ДГ „Елена Грънчарова“. Купите на победителите бяха връчени от кмета инж. Добромир Добрев, който поздрави всички участници за спортния хъс и им пожела нови успехи. Специални благодарности градоначалникът изрази и за екипът на ДГ "Елена Грънчарова", създал перфектна организация за провеждането на състезанието.
За финал на детската спартакиада имаше огромна торта с фойерверки, която се оказа и най-интересната част от събитието. За броени минути тортата бе раздадена на отборите, за да събират сили за следващите спортни игри.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени