2.8° C
Предимно облачно
toggle

Четири нови контейнера за текстилни отпадъци са поставени в Горна Оряховица

06 юли 2023
image

Четири нови контейнера за текстилни отпадъци са монтирани от днес в Горна Оряховица. Те се намират до входа на Градската градина, до Лидл, до спирката на Обръщалото и до търговския парк на ул. „Васил Левски“.
Новите контейнери са на фирма „Mtexx“ и в тях могат да се изхвърлят дрехи, хавлиени кърпи, пердета и завеси, както и чанти и обувки. Текстилните и кожените отпадъци трябва да бъдат чисти и поставени в добре затворени торби. В съоръженията не трябва да се изхвърля хартия, стъкло, метал, битови или други отпадъци, различни от текстилни. На самите контейнери има поставено упътване за правилната им употреба. Фирма „Mtexx“ ще обслужва контейнерите ежеседмично.
Припомняме, че преди три години по проект „Община Горна Оряховица работи за общество с нулеви отпадъци“ бяха поставени четири контейнера за текстилни отпадъци. Те се намират в района на парк „Детски кът“ (южен вход на стадиона); на северния подход към парк „Николай Панайотов“, срещу ул. „Васил Левски“; в района на Покрития пазар и на гаровия площад, срещу ул. „Мусала“. В тях, за разлика от новите, не може да се изхвърлят отпадъци от кожа.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени