2.8° C
Предимно облачно
toggle

Четирима малки художници и утвърдени горнооряховски творци показват картини на пленер „Живописатира“

29 май 2022
image

4 деца показват своите картини в тазгодишното 21-во издание на пленер „Живописатира“ в Горна Оряховица. Това са Магдалена Александрова, Виктор Лазаров, Васил Димитров и Преслав Кушев. Техните творби са изложени редом с картините на утвърдени горнооряховски художници.
Общо 56 произведения включени в изложбата, подредена в Художествена галерия „Недялко Каранешев“. 28 от творбите са ретроспективни, представящи пленера в годините назад и 20 са рисувани на това издание. Малките художници пък се представят с общо 8 творби.
В тазгодишното издание на пленера са показани картини на Ваня Балтова, Гергана Рахнева, Деница Иванова – Александрова, Красимир Коцев, Пепа Хаджитодорова, Петър Крусев, Петър Лазаров, Роза Абаджиева, Стефан Балтов, Янко Янков. Петър Лазаров и Гергана Рахнева дълги години са живели в чужбина и са градили кариерите си там. Затова и смело можем да кажем, че те са нашият международен акцент. Специален кът е отделен за един от дългогодишните участници в пленера – Слави Петрински, който вече не е сред нас. Представена е спонтанно изрисувана от него жена, а до творбата, видео е запечатало моментите, в които художникът рисува точно тази картина, отбеляза при откриването уредникът на Галерията д-р Деница Иванова – Александрова.
Изложбата бе открита от кметът на Общината инж. Добромир Добрев. На откриването присъстваха и народният представител Димитър Николов, заместник-кметовете Николай Георгиев и Григор Минков, инж. Петя Богданова, директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“.
 
 
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени