2.8° C
Предимно облачно
toggle

Четвъртокласници от горнооряховското ОУ "Св. св. Кирил и Методий" представиха спектакъл за Никополис ад Иструм

14 май 2022
image

Невероятен спектакъл за историята на античния град представиха четвъртокласници от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Горна Оряховица в Археологически резерват Никополис ад Иструм - Niсopolis ad Istrum. Представлението беше последното от серията събития, посветени на Патронния празник на училището. В постановката „Всяко време е наше“ децата пресъздадоха основаването на римския град, историята на писмото на императорите Семптимий Север и Каракала до жителите на Никополис ад Иструм и още моменти от древното минало на селището.
Официални гости на събитието бяха заместник-кметът Григор Минков Боянка Димитрова - старши експерт в РУО - Велико Търново, Криси Аврамова - директор на СУ " Георги Измирлиев". Пред погледите на своите родители, учители и гости в Археологическия резерват децата потопиха гостите в атмосферата на основаването на града. Аплодисментите бяха за малките артисти и техните ръководители госпожа Цветанка Найденова, госпожа Даниела Кирилова и господин Йордан Димитров, за невероятната постановка и перфектно свършената работа!
От ръководството на училището благодарят най-сърдечно на Йорданка Атанасова - кмет на с. Никюп и д-р Иван Църов - директор на РИМ Велико Търново за гостоприемството.
​Информация и снимки: ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Горна Оряховица

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени