2.8° C
Предимно облачно
toggle

Чудна работилница за Баба Марта бе организирана в Общностния комплекс „Божур”

02 март 2023
image

В трите хъба на Общностен комплекс „Божур” в Горна Оряховица, с. Върбица и с. Драганово, бяха подготвени детски работилници за изработване на мартенички. Инициативата бе първата по рода си и предизвика голям интерес сред потребителите. 
С много любов и старание, специалистите и малчуганите, с помощта на родителите, изработиха най-различни първомартенски сувенири. Събитието премина с много усмивки и игри.

В рамките на инициативата, малчуганите имаха възможността да се запознаят с историята на мартеницата, със символиката на червения и белия цвят, както и с традициите, свързани с Баба Марта и Малък Сечко Февруари.

Всяко дете, изработило мартеници, обеща да ги подари на свои приятели, близки, семейство. 
Работилницата e инициатива, част от Проект"Създаване на Общностен комплекс (хъб) за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Божур" в гр. Горна Оряховица, с. Върбица и с. Драганово", Договор BGLD-2.003-0011-C01 е по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени