2.8° C
Предимно облачно
toggle

Детска ясла „Зорница“ в Горна Оряховица отпразнува 50-годишен юбилей

07 април 2023
image

На 7 април точно преди 50 години отваря врати Детска ясла „Зорница“ в Горна Оряховица. От тогава до днес през детското заведение са преминали много деца, за които през всичките тези години полагат грижи изключителни професионалисти. В празничния ден заедно се събраха не само настоящият екип на яслата, но и хората, които назад във времето са положили основите й. Всички гости бяха посрещнати с „Добре дошли и благодаря!“ от директора на ДЯ „Зорница“ Даниела Димова-Лицова. Специално внимание бе засвидетелствано към Златка Самсиева, която преди точно 5 десетилетия първа поема ръководството на яслата, към следващия директор – Румяна Байчева, и към първия педагог г-жа Йовчева, извървяла целия си професионален път в „Зорница“ - от откриването на забавачката до пенсионирането си. Празника с децата и хората, които се грижат за тях, споделиха кметът инж. Добромир Добрев и заместниците му Григор Минков и инж. Деница Коева, началникът на общинския отдел „Бюджет, финанси и счетоводна дейност“ Валя Андреева, бивши служители на яслата, приятели.
Юбилеят е повод за равносметка и поглед в бъдещето. Има нещо уникално в благородното дело да създаваш и надграждаш и всичко това да предадеш с любов напред, на следващите поколения. Благодаря на всички вас, които с всеотдайност и търпение възпитават и отглеждат децата на Горна Оряховица. Чрез вашите професионализъм и благородство давате на най-малките и на всички нас увереност и сила, с които да вървим напред. Нека продължим с отговорност към децата, родителите и обществото, каза Даниела Димова-Люцова, пожелавайки историята на ДЯ „Зорница“ да продължава да бъде писана.
Днес детското заведение посещават 66, разделени в 4 групи. За тях се грижат 25 човека, повечето от които са медицински сестри и детегледачки. В базата на ДЯ „Зорница“ се приготвя храната, която ползват абонатите на детската кухня в Горна Оряховица. Така ДЯ „Зорница“ на практика обгрижва още около 100 деца.
Облечени в красиви костюми и с много настроение, големите звезди на днешния празник бяха, разбира се, хлапетата, които посещават ДЯ „Зорница“. Кокичета и минзухари украсиха сцената. Имаше и много стихчета и песнички, а публиката отвърна с напълно заслужени аплодисменти.
Разбира се като на празник, имаше и торта, и то не една а цели пет.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени