2.8° C
Предимно облачно
toggle

Детски учители от пет държави гостуваха в Община Горна Оряховица

26 октомври 2022
image

Детски учители от Полша, Турция, Румъния и Северна Македония гостуваха в Община Горна Оряховица. Посещението е част от среща по програма „Еразъм”, домакини на която са ДГ „Първи юни” с филиал ДГ „Бодра смяна” в Горна Оряховица. Гостите бяха посрещнати в Гербовата зала от заместник-кметовете Николай Георгиев и Григор Минков. Присъстващите на срещата разговаряха за начините по които са устроени детските градини в съответните държави, как се провежда обучението на децата, какво е взаимодействието им с местните власти, споделиха добри практики.
Проектът, по който работят представителите на детските градини от петте държави „Активни стратегии за приобщаване и многообразие в ранното детство“ има за цел да се внедрят нови стратегии и иновативни методи за обучение на децата в ранна детска възраст в детските градини. С осъществяването на това партньорство, структурирано за период от 2 години, учителите участват в обмена на добри практики в областта на приобщаването чрез наблюдение на уроци, лични и виртуални срещи и други дейности по проекта. Децата също участват в дейности за насърчаване на европейските ценности: гражданство, свобода, толерантност към недискриминацията, междукултурност. Работата по проекта насърчава и използване в образователния процес на съвременни ИТ технологии.
Срещата в Горна Оряховица е четвъртата в рамките на проекта. Преди това партньорите са гостували в Румъния, Турция, Полша. Предстои гостуване в Северна Македония.
В рамките на посещението си, участниците в проекта посетиха и Етнографския музей в Долна Оряховица, където се запознаха с историята и обичаите в региона.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени