2.8° C
Предимно облачно
toggle

ДГ „Щастливо детство“ празнува 50 години

01 юни 2023
image

50 години отпразнува ДГ „Щастливо детство“ в Горна Оряховица. Празникът бе отбелязан с голям концерт в салона на НЧ „Напредък – 1869“. Гости на празника бяха кметът на Общината инж. Добромир Добрев и заместникът му Григор Минков, бившата директорка на детското заведение Димитринка Петковска, директори и учители от детски заведения и училища, бивши учители от детската градина, много родители.
Преди началото на концерта, гостите имаха възможността да видят кратък филм, разказващ половинвековната история на детското заведение, успехите и постиженията на учителите и децата. Всички присъстващи бяха приветствани в началото на вечерта от директорката Марияна Кушева.
Поздрав към юбилярите отправи и кметът инж. Добромир Добрев. Когато половин век си осмислял живота си, дарявал си щастливото детство на поколения достойни граждани и дръзки мечтатели, то неотменно идват миговете на дълбоко удовлетворение от постигнатото. Вярвам, че всички възпитаници на детската градина са запазили красотата на слънчевото детство и са преживели незабравими години, изпълнени с игри, приказки, музика. Всеки учител, работил в градината е посветил дните си, любовта и професионализма сина благородната мисия да възпитава децата в доброта интелект и творчество. Истинската любов в очите на децата, прегръдките и усмивките им благодарността и признателността за всеотдайната грижа са най-хубавият подарък за днешния празник, поздрави присъстващите инж. Добромир Добрев.
Празничният концерт започна с изпълнение на рок група „Буратино“. След това ритъмът постепенно се смени и на сцената излязоха малчугани, които показаха как се танцува туист. Танците продължиха дълго, а допълнително удоволствие от детския спектакъл на сцената, носеха и красивите нови костюми на малките танцьори.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени