2.8° C
Предимно облачно
toggle

Добри каузи събраха на Игнажден ученици от община Горна Оряховица

20 декември 2023
image

В благотворителен базар „Подай ръка“ и концерт под надслов „Коледно веселие“ се включиха десетки ученици от училища в община Горна Оряховица. На пл. „Георги Измирлиев“ бяха разположени щандове с коледни сувенири, картички, играчки, изделия от керамика, сладки изкушения и много изненади. Всички те бяха приготвени от учениците, а всяко от училищата имаше своя благотворителна кауза.
Със събраните средства от продажбата на коледните сувенири, учениците от ОУ „Иван Вазов“ ще подкрепят семейство от Долна Оряховица, чийто дом е пострадал от пожар и покривът на къщата се нуждае от спешен ремонт. Децата от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище, които също предлагаха красиви коледни сувенири, ще подпомогнат лечението на Ася Смолецова, която се бори с коварно заболяване. Ръчно изработени коледни играчки - керамика, плетиво, сувенири, декорации и картички предлагаше щандът на СУ „Вичо Грънчаров“. Каузата на учениците бе в подкрепа на младите таланти,а събраните средства ще бъдат за доизграждане и разширяване на ателието по керамика в училището. С продажбата на коледни сладки и сувенири учениците от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ ще подпомогнат лечението на свой съученик. Подобна е и каузата на учениците от ПГЛПИ „Атанас Буров“, които бяха разположили на своя щанд коледни сувенири и картички. Със средствата от продажбата им те ще помогнат на свои съученици със здравословни проблеми. Вкусни изкушения изработени от самите тях, предлагаха на базара учениците от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“. Средствата те ще използват за оборудване и обзавеждане на кухнята в училището, където ще продължат да се обучават и да се подготвят за предстоящи кулинарни състезания. Само преди месец трима деветокласници бяха класирани сред най-добрите на Националната кулинарна купа на България в категория „Млад готвач 2023”. Коледни картички, книги, играчки и домашно приготвени сладки бяха подредили на своя щанд учениците от ПТГ „Васил Левски“. Каузата им бе насочена в помощ на техни съученици с финансови затруднения. Красиви коледни сувенири предлагаха на базара възпитаниците на ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци. Средствата от продажбата им децата ще дарят за рехабилитация на малката Марина Михайлова, която е с Детска церебрална парализа.
Освен на красиво изработените изделия от базара, горнооряховчани имаха възможността да се насладят и празничния концерт. На сцената се редуваха училищни състави, които създаваха настроение с коледни песни, коледарски наричания, танци, фолклорни изпълнения. В празничната програма се включиха Мажоретен състав „Българче“ и Вокална група „Звънчета“ при ОУ „Иван Вазов“, Фолклорна група „Звездица“ и вокалните групи „Мини Артисимо“ и „Артисимо – джуниър“ при СУ „Георги Измирлиев“. Коледарски наричания отправиха децата от ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци и възпитаниците на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. С фолклорни песни се представиха децата от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица. В празничната програма се включиха Вокална група „Инканто“, Вокална група „Белканто“ и солистите Фелин Ахмедова и Ванеса Цветанова, както и Инструментална група „Канатица“ и Кристина Енчева от СУ „Вичо Грънчаров“. Коледен благослов, песни и наричания представиха учениците от Клуб „Багатур“ при ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“. С фолклорни песни и танци участваха децата от Вокална група „Палави ноти“, като и ученици от ОУ „Климент Охридски“ в Драганово. Със свои изпълнения в програмата се включиха танцьорите от Детски танцов състав „Приключенци“ и децата от ОУ „Св. Паисий хилендарски“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище. Коледно настроение добавиха и младите таланти от вокален състав „Графити“ при НЧ „напредък – 1869“. А докато на сцената се редуваха изпълнителите, публиката се забавляваше с младите актьори от МТ „Алтернатива“, влезли в ролята на Дядо Коледа и Снежанка.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени