2.8° C
Предимно облачно
toggle

Домашният социален патронаж в Горна Оряховица има нов автомобил

08 септември 2023
image

Нов автомобил получи Домашният социален патронаж в Горна Оряховица. Ключовете бяха връчени на директора Силвия Маркова от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.
Закупуването на автомобила е по проект, финансиран от Фонд „Социална закрила“. Проектът е на стойност 40 000 лева, от които 36 000 лева от Фонд „Социална закрила” и 4 000 лева финансиране от Община Горна Оряховица.
Автомобилът ще се използва за разнос на храна на абонатите на Домашен социален патронаж, които са 400 души от цялата община. Ще бъде също и един от няколкото автомобила, с които се доставя храна по проект „Топъл обяд“ до всички селища в общината на 500 потребители на услугата.
Изпълнението на проекта ще допринесе за осигуряване на помощ и подкрепа, насочени към организиране на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със специфични потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда.

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Информация за проект „Закупуване на нов лекотоварен автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж град Горна Оряховица” 184 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени