2.8° C
Предимно облачно
toggle

Дванадесетокласничката Мария Радева е тазгодишният носител на наградата „Георги Измирлиев“

20 април 2021
image

Мария Радева от 12 клас е тазгодишният носител на Специалната награда на СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Отличието й бе връчена днес от директора на училището Криси Аврамова на кратка церемония във втория ден от седмицата, посветена на патрона на Гимназията.
С решение на Педагогическия съвет наградата се присъжда на Мария Радева за отличното й представяне в национални конкурси и личният пример, който тя дава за популяризирането на училището. И не на последно място – за отличния успех, който Мария има през годините, в които е възпитаник на СУ „Георги Измирлиев“. Дванадесетокласничката е победител в VII Национален литературен конкурс „И децата покоряват светове – покажи, че можеш“ от 2020 г. за разказ в 10 изречения. Конкурсът е организиран Фондация „Шанс за децата и природата на България“. Благодаря за оказаната ми чест, благодаря на учителите, че ни показват пътя към сбъдването на мечтите ни, за дадената частица от себе си на всеки един от нас. Благодаря на учителите ми по български език, които са ми преподавали през годините, дадоха ми ценни уроци и ме направиха това, което съм днес. Благодаря на класната ми ръководителка, която винаги се отзовава. На семейството ми, че вярва повече в мен, отколкото аз вярвам в себе си. Благодаря на приятелите ми за подкрепата, каза Мария Радева.
На днешната церемония присъстваха заме-кметът на Община Горна Оряховица Григор Минков, общинският съветник Кирил Кирилов, съдействал за осигуряването на финансиране за ремонт на оградата на Гимназията, колеги от партньорски училища, представителни групи от ученици.
Учителите в това училище успяват да съхранят българщината, завещана от Георги Измирлиев. Те дават знания, които учениците да предадат на бъдещите поколения. 162 г. не са малко. През цялото това време училището задава тона на доброто обучение. Децата са огледало на своите учители. Пожелавам здраве, късмет, да бъдете все така отдадени на СУ „Георги Измирлиев“, обърна се към децата и техните преподаватели Григор Минков. Той връчи поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев. Букети с цветя получиха директорът Криси Аврамова и нейните заместнички Петя Минкова Йорданка Симеонова и Йорданка Кушева.
Обстановката не позволява да празнуваме така, както би ни се искало. Но и това ще мине. Пожелавам успех на всички, нека заедно запазим голямата Измирлиевска общност, обърна се към гостите Криси Аврамова. Те бяха поздравени с изпълнения на Сияна Савчева и триото Мартина Димитрова, Ива Стефанова и Кристина Койнакова от ДВС „Мамма Миа“, които са възпитаници на СУ „Георги Измирлиев“, и от Полина Димитрова. Бивш възпитаник на училището – Антон Шиков, е създал ода за патрона. Тя прозвуча в изпълнение на Петър Патарински.
След церемонията по връчването на наградата имаше още една – откриване на изложба. Лентата прерязаха Криси Аврамова, Григор Минков и преподавателят по изобразително изкуство д-р Димо Иванов. Утре изложбата ще бъде открита и виртуално. Също в дигитална среда ще минат и всички останали прояви, посветени на 162 г. СУ „Георги Измирлиев“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени