2.8° C
Предимно облачно
toggle

Дванадесетокласникът Петър Патарински е тазгодишният носител на наградата "Георги Измирлиев"

21 април 2023
image

Петър Патарински е тазгодишният носител на почетната грамота на името на Георги Измирлиев. Дванадесетокласникът получи наградата си за отлично представяне в национални конкурси и личен принос за популяризиране на училището. Отличието му бе връчено по време на тържеството по повод патронния празник на СУ „Георги Измирлиев“.
Празникът започна с изпълнение на химна на Република България от духовия оркестър на Националния военен университет „Васил Левски“ и певчески състави от училището. Млади театрали пресъздадоха последните часове от живота на Георги Измирлиев – Македончето.
Гости на празника бяха заместник-кметовете Николай Георгиев и Стефчо Алипиев, бригаден генерал Иван Маламов – началник на НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново, Вера Петрова, старши експерт по чужди езици, бивши възпитаници на училището, родители.
Продължавайте със същия жар и усилия да предавате своите знания на тези прекрасни ученици, а на тях пожелавам да бъдат все така ученолюбиви и усмихнати, да усвояват знанията и най-вече да бъдат добри хора. Не случайно вашето училище се намира на най-високото място и е построено първо в Горна Оряховица Нека всички да гледат към него и да се равняват по неговите успехи. Убеден съм, че винаги ще бъдете най-голямото и най-успешното училище не само в Горна Оряховица, а и в цялата област, обърна се към учителите и учениците Николай Георгиев. Заместник-кметът ги поздрави и от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев.
Има една максима, че училището е толкова силно и голямо, колкото е духа в него, колкото е подготвен преподавателския състав, колкото са ентусиазирани неговите ученици. Аз виждам пред себе си такива хора. Пазете духа и традициите, името на вашия патрон, който е дал живота си за свободата на нашата родина, пожела бригаден генерал Иван Маламов.
164 години от създаването на училище „Георги Измирлиев“. Празникът е преклонение пред всички, които запалиха искрата на духовността и благодарност към всички, които я пренесоха и опазиха до днес. В летописните книги четем техните имена. Искрата, запалена от първите се е превърнала в жив огън, към който протягаме и днес ръце за да се сгреем. Празникът принадлежи и на всички преминавали през класните стаи на нашето училище, творил са в делниците, вълнували са се на празниците, пели са песните му, пили са от неговата жива вода. Десетки поколения и хиляди съдби всички оставили по нещо от себе си, за да могат да вървят за ръка добротата и знанието, поздрави учители, ученици и гости директорът на СУ „Георги Измирлиев“ Криси Аврамова.
По традиция в празничния ден колективът на училището награди с грамоти ученици, постигнали високи успехи в различни области. Освен Измирлиевата награда, директорът Криси Аврамова удостои с почетни грамоти и две учителки. Преподавателят по математика Мария Димитрова получи грамота „Напредък“ за цялостен принос в учебно-възпитателната работа и популяризиране името на училището. С грамота „Аура“ за авторска творческа дейност, насърчаване, съхраняване и утвърждаване на културните ценности,както и за развиване на интересите и изявите на учениците в областта на театралното изкуство и екипната работа бе удостоена Йорданка Кушева – преподавател по български език и литература.
След официалната част празникът продължи с концерт на училищни състави и завърши с българско хоро.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени