2.8° C
Предимно облачно
toggle

Екипът на новия детски филм „Случаят Тесла” гостува в горнооряховското Кино „Латона”

11 април 2023
image

Приятно предложение за пролетната ваканция отправят към децата от общината от Кино „Латона“. Екипът на новия детски филм „Случаят Тесла” ще гостува в Горна Оряховица на 14 април. Прожекцията на филма ще започне от 11.30 ч., а след това зрителите ще могат да се срещнат с героите на филма, в който има и горнооряховско участие. Те ще отговорят на въпроси, ще дадат автографи, а гостите ще могат да се снимат с тях пред уреда за безжично електричество, създаден от главния герой във филма. Специален гост на срещата ще бъде и режисьорът Андрей Хадживасилев, който ще сподели как се снима детски филм и какво трябва да знаят тези, които искат да станат актьори и да се явят на кастинг.
Две от главните роли във филма се изпълняват от Деан и Йоан Стойкови, чиято майка е горнооряховчанка. Децата гостуват често на баба и дядо в Горна Оряховица, затова и нямало как градът да не бъде включен във филмовото турне из страната. Близнаците са в ролите на комично палавите скаути Деан и Дилян.
„Случаят Тèсла” е съвременна история за приключенията на вече 12-годишните Тони и Рая, които са станали приятели след предишните перипетии от „Случаят Кюри”. Филмите са сюжетно свързани в поредица, но могат да бъдат гледани напълно самостоятелно един от друг.
Като обещаващ млад изобретател, Тони разработва уред за синтез на безжично електричество, вдъхновен от ексцентричния учен Никола Тесла. Тони силно вярва, че откритието му ще разреши световната енергийна криза. За негово разочарование се налага да замине на лагер със съучениците си. Кани за компания любимата си приятелка и съседка Рая, която приема с радост, защото за пореден път е изоставена от вечно пътуващите си родители.
Оцеляването сред природата съвсем няма да е единственото препятствие, което очаква Тони. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя разплита загадката за тайнствен върколак, бродещ в гората.
Режисьорът  на филма Андрей Хадживасилев иска да се запази позитивният поглед към науката, като отличителен образователен сюжетен елемент. Основна роля в действието ще играят още взаимоотношенията между героите и техните първи любовни трепети или тъй нареченото харесване в тази възраст, както и грижата към природата.
Премиерата на филма беше на 31 март и веднага след това екипът тръгна на турне из страната. Една от спирките ще е на 14 април в Горна Оряховица. Елате да видите филма и да се срещнете с младите актьори, ще е забавно, канят организаторите на срещата.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени