2.8° C
Предимно облачно
toggle

Георги Георгиев и Белинда Билянова са големите победители от втория риболовен турнир „Деца с въдица в ръка”

16 май 2021
image

Общо 51 състезатели взеха участие във втория риболовен турнир „Деца с въдица в ръка”, който се проведе на яз. „Честово”. Състезанието се организира от Община Горна Оряховица и Клуб по спортен риболов – гр. Горна Оряховица и поради големия интерес този път се проведе в два манша. Надпреварата е част от спортния календар по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта – 2021 г.
Малките риболовци бяха на възраст от 6 до 18 г. Задължително условие е всеки от тях да е с пълнолетен придружител, който по време на риболова може да му помага с разпъване на риболовните принадлежности, закачането на стръв, кепване на риба от водата и откачане. Турнирът се проведе по правилата на БФРС секция „Плувка деца“.
Началото на състезанието бе дадено от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Освен от своите родители и придружители, малките риболовци бяха подкрепяни и от заместник-кметовете Стефчо Алипиев и Григор Минков, директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви” инж. Петя богданова, както и от председателя на Българската фидерация по риболовни спортове Георги Михайлов. Стопаните на яз. „Честово” и Клубът по спортен риболов – Горна Оряховица бяха създали идеални условия за провеждане на турнира. Затова и интересът отнове бе голям и да премерят сили в риболова бяха дошли дори деца от София и Перник.
В първия манш въдици хвърлиха 26 състезатели. С най-много улов – 8,875 кг. Първото място зае Георги Георгиев. Втори се класира Александър Ганчев, който улови общо 6,225 кг. Негова бе и наградата за най-голяма уловена риба – 5,025 кг. Трети остана Александър Атанасов с общ улов от 4,255 кг.
Във втория манш се включиха 25 състезатели. Този път най-високо на стълбичката се изкачи малката дама – Белинда Билянова, която успя да улови 2,150 кг. риба и завоюва първото място. Втори с 1,750 кг. улов се класира Иван Фенерев, а на трето място остана Борислав Минков с 1,500 кг. Стилян Стефанов получи купата за най-голяма уловена риба - 1,550 кг.
Победителите получиха купи и медали. За всички участници имаше грамоти, медали, тениски с логото – Горна Оряховица – Европейски град на спорта 2021 г., както и награди осигурени от спонсори. Обяда на малките риболовци също беше осигурен от местна фирма.
Наградите бяха връчени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, заместник-кмета Стефчо Алипиев и председателя на българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.
Малките риболовци от сега стягат въдици и такъми за следващия турнир, който се очаква да се проведе през юни.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени