2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горна Оряховица официално посрещна знамето за Европейски град на спорта за 2021 година

06 януари 2021
image

Горна Оряховица официално посрещна знамето за Европейски град на спорта за 2021 година. Първи да се докоснат до него имаха честта представителите на спортните клубове и на Горнооряховския младежки парламент. Представянето на знамето пред горнооряховската общественост стана и в присъствието на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, председателя на Общинския съвет Димитър Николов, общинските съветници от постоянна комисия по спорт и младежки дейности, ресорния заместник-кмет Стефчо Алипиев, инж. Петя Богданова –директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“.
През октомври Горна Оряховица премина сериозния европейски тест, покривайки всички критерии за град на спорта. Това стана по време на онлайн инспекция на оценителите от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPE.
Връчване на титлата по традиция се извършва в тържествена обстановка в залата на Европейския парламент в Брюксел по време на традиционната Гала на ACES EUROPE в края на ноември всяка година. Заради епидемичната обстановка, знамето за европейски град на спорта бе изпратено на място в Горна Оряховица.
След официалното посрещане на знамето, със спортната общественост бяха обсъдени предстоящите спортни събития през настоящата година. В спортния календар ще бъдат включени мероприятия, които да обхваната голяма част от жителите на общината. Освен традиционните турнири и състезанията от федерациите, ще бъдат заложени и много семейни спортни състезания, турнири за хора с увреждания, спортни прояви с ветерани спортисти. Заради епидемичната обстановка е предвидено по-голямата част от събитията да се провеждат на открито.
Спортният календар е отворен документ и предложения за него могат да правят и гражданите. Те трябва да бъдат добре обосновани и с посочена финансова рамка. Предложенията могат да бъдат изпращани на e-mail: pr@g-oryahovica.org.
Активна помощ при реализиране на мероприятията ще оказват представителите на Горнооряховския младежки парламент, които не за първи път ще работят в тясно сътрудничество с Общината.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени