2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горна Оряховица получи отличието „Умен град“ в инициативата на „24 часа“ „Образцова община“

18 юли 2019
image

Община Горна Оряховица е носител на наградата „Образцова община“ в раздел „Умен град“ за Северен централен район. В същата категория бе отличена и Община Разград. Отличието бе връчено днес на кмета инж. Добромир Добрев на церемония, която се проведе във Велико Търново. Форумът се организира от вестник „24 часа“, който е инициатор на мащабния национален проект "Образцова община" за отличаване на най-добрите общини в България. На церемонията в старата столица бяха оповестени резултатите от проучването на "24 часа" сред 36-те общини в Северен централен район и бяха връчени отличия на най-образцовите сред тях. На церемонията присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Отличието „Умен град“ на Община Горна Оряховица и на Община Разград е присъдено на база данните на партньора на кампанията „Виваком“ за интернет свързаността на общините и количеството електронни услуги на местните власти. Общината предлага добри електронни услуги, от които гражданите могат да се възползват, има безплатен интернет на обществени места, гражданите имат достъп до кмета, гласът им се чува в общинския съвет, са мотивите на организаторите за отличаването на Горна Оряховица в тази категория. 

Наградата си инж. Добромир Добрев и секретарят на Община Разград Нели Добрева получиха от областния управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Инициативата на вестник „24 часа“ ще приключи с присъждането на национални награди в края на годината, а общините се оценяват по обективните им постижения в различни категории.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени