2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горна Оряховица ще бъде домакин на Първи национален конкурс за немско овчарско куче

03 май 2023
image

Първият национален конкурс за немско овчарско куче е част от празничният календар на Община Горна Оряховица по случай празника на града.
От 09:00ч. на 27 май 2023 год. на помощното игрище до стадион "Локомотив" в град Горна Оряховица ще се състои първият по рода си празник на немското овчарско куче. Събитието ще се проведе със съдействието на Община Горна Оряховица. Негов организатор е Инициативният комитет от любители на немското овчарско куче, а участието е безплатно за всички почитатели на любимата порода.
През изминалата година участниците в изложбата бяха над 90, а тази година организаторите очакват още по-голям успех и повече стопани да се включат в първият по рода си безплатен конкурс.
На събитието за първите места ще се надпреварват и четириноги от съседните ни държави. Специален гост на конкурса ще е международният съдия Марко Йовович, който има близо 20 години опит в професионалното развъждане на немски овчарски кучета и специализирани киноложки изложби.
Той ще следи за правилното изпълнение на задачите и ще оцени четириногите по четири основни критерия – анатомия, бяг, вид и презентация.
Предвидени са награди за всички призови места във всички класове. Ще бъде връчен и приз от името на кмета на Община Горна Оряховица - инж. Добромир Добрев за най-добре представила се овчарка.
Записването за националният конкурс продължава до 16 май 2023 год., включително.
За записване:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSSHNzrVnB54d9zUCaKDGOH5jxEezLJcQ9-vV95sJko7xYIg/viewform

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени