2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горна Оряховица ще бъде домакин на шахматен празник за подрастващите, част от Национално турне по шах

11 юни 2024
image

Горна Оряховица ще бъде един от градовете, домакини на проявите от тазгодишното Национално шахматно турне „Асеневци“. Празникът е насочен към подрастващите и има за цел да популяризира сред тях този интелектуален спорт, развиващ личностните качества.
Събитието ще се проведе под патронажа на кмета, на 12 юни, сряда, от 11.00 ч. в парк „Детски кът“.
Програмата ще започне с открит урок, в който по атрактивен начин присъстващите ще се запознаят с легендата за шахмата и с правилата на играта.
В игри, упражнения и надпревари горнооряховските деца ще мерят креативността и концентрацията си. Ще се проведе шахматен мач на момичета срещу момчета, както и едновременен сеанс срещу треньорите от великотърновския клуб „Асеневци“, който е организатор на националното турне.
Ще има много награди като шахматни комплекти, раници, топки, тениски, книги, сувенири, стикери, пъзели и др.
Всички присъстващи ще получат и ваучер за безплатни онлайн курсове по шахмат – както за начинаещи, така и за напреднали. Най-добре представилите се ще получат право да участват в Национален турнир на шампионите.
Това е най-мащабното шахматно събитие в страната, като в Горна Оряховица ще се проведе с подкрепата на местната администрация.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени