2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горнооряховчани честваха 175-та годишнина от рождението на Христо Ботев

06 януари 2023
image

С тържествен ритуал в Горна Оряховица бе отбелязана 175-та годишнина от рождението на Христо Ботев. На почетен караул пред паметника на гениалния поет, публицист и борец за национална свобода застана почетна рота военнослужещи от военно формирование 22 790.
Честването започна със стихотворение „Химн за Ботев“, изпълнено от Рая Александрова, Никола Москов и Стефания Згурева от ДГ „Елена Грънчарова“.
Днес на Богоявление сме се събрали с родолюбиви сърца да почетем раждането на великия син на България, нека му дарим признателност за огнените слова, за саможертвата, за посочения път към истинската свобода, каза пред присъстващите на честването водещата Теменуга Йорданова.
За да се поклонят пред живота и делото на Христо Ботев пред паметника му в едноименния парк дойдоха цялото ръководство на Община Горна Оряховица, общински съветници, представители на политически партии, различни организации, деца от детски градини, ученици от горнооряховски училища и граждани.
В знак на почит и преклонение пред живота и делото на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от името на народния представител Димитър Николов, от военно формирование 22 790, от местните патриотични организации, от политически партии, детски и учебни заведения и граждани.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени