2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горнооряховчани сведоха глави пред паметта и делото на Васил Левски

18 февруари 2022
image

С възпоминателен ритуал в Горна Оряховица днес бе отбелязана 149-та годишнина от обесването на Васил Левски. Много горнооряховчани се събраха пред паметника на Апостола в кв. „Пролет” за да преклонят глава пред делото му.
На почетен караул застанаха военнослужещи от военно формирование 22 790. Честването уважиха цялото ръководство на Общината, заместник-областният управител Огнян Стоянов, общински съветници. Да се поклонят пред Апостола дойдоха и много деца и ученици от горнооряховски детски градини и училища, както и граждани и представители на различни обществени организации.
Във възпоминателния ритуал взеха участие деца от ДГ „Ален мак“, които изпълниха стихотворенията „Ода за Левски“ и „Обесването на Васил Левски“
Пред паметника на Апостола бяха поднесени венци и цветя от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от името на Областният управител на Област Велико Търново, от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от военно формирование 22 790, от общинските организации на военноинвалидите, офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, училища, детски градини, неправителствени организации и граждани.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени