2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горнооряховска фирма ще проектира обновяването на парковете „Николай Панайотов“ и „Христо Ботев“

09 юли 2024
image

Горнооряховска фирма е избрана да проектира обновяването на два парка в града. Това са парковете „Николай Панайотов“ в квартал „Пролет“ и „Христо Ботев“ в централна градска част. Предстои среща с проектантския екип, изясняване на конкретните задачи и подписването на двата договора, съобщи заместник-кметът инж. Анелия Христова.
Ще бъдат разработени минимум два идейни варианта, които ще бъдат представени на експерти за оценка. Ще бъде избран най-функционалният и най-атрактивният вариант за решаване на парковите пространства. Във заданието за проектиране са взети под внимание всички мнения на гражданите, получени на официалния мейл на Общината, както и в Информационния център.
В парковете са предвидени нови водни площи, детски площадки, парково обзавеждане, както и автоматични тоалетни от ново поколение. Не са забравени и местата за домашните любимци, които предизвикват голям интерес. Нашето желание е парковете да станат привлекателно място за отдих на горнооряховчани и гостите на града, коментира още инж. Анелия Христова.
Разработените проекти за обновяването на двата парка ще бъдат представени пред обществеността на Горна Оряховица.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени