2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горнооряховски доброволци на БМЧК и Комисията за борба с противообществените прояви при подрастващи започват информационна кампания по оказване на първа помощ

08 март 2024
image

Български младежки червен кръст при СУ "Вичо Грънчаров" и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Горна Оряховица започват кампания с инструкции за оказване на първа помощ при животозастрашаващи инциденти. Инициативата е под надслов „Академия първа помощ. Преди да дойде линейката“.

За кампанията вече са изготвени информационни видеа, в които горнооряховските доброволци на БМЧК показват базови действия при различните спешни състояния.
В специалните кратки филмчета младите червенокръстци сами демонстрират действията при критична ситуация. С това организаторите и партньорите на кампанията имат за цел да популяризират и доброволчеството.

Всеки вторник епизод от поредицата "Академия първа помощ. Преди да дойде линейка" ще бъде публикуван във фейсбук страницата на Община Горна Оряховица. 

Информационната кампания предвижда още образователни лекции на тема: "Азбука на първата помощ" в няколко от средните училища в града. Те ще се проведат по график, като на учениците ще бъдат предоставени специално изработени нагледни материали и брошури, отнасящи се до някое от следните събития: сърдечен арест, кръвотечения, гълтане на език, обгазяване, счупвания/фрактури, изгаряния и др. Ще бъде отделено внимание и на сексуалното образование. В някои от лекциите ще се включат представители на Женско благотворително дружество "Свети Мина", както и на великотърновския филиал на Медицински университет – Варна.
Целта на кампанията е да се подобри общата подготовка на подрастващите и възрастните за справяне при инциденти и вземане на решения, относно безопасността и сигурността в критични ситуации.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени