2.8° C
Предимно облачно
toggle

Грейнаха коледните светлини на Горна Оряховица

07 декември 2023
image

С много усмивки и топли емоции, въпреки студения дъжд, на 6 декември в Горна Оряховица бяха запалени коледните светлини. Празнична програма събра малки и големи около специалната сцена на централния площад.
Тази година елхата на Горна Оряховица е жива и се намира сред коледното селце, оформено на площада.
Вечерта започна с атрактивната изява на децата от духовия оркестър „Джуниър бенд“ при великотърновското СУ "Емилиян Станев", които зададоха тон за приповдигнатото настроение.
Овации събра и мажоретният състав „Българче“ при ОУ „Иван Вазов“.
Трупата за огнено шоу „Повелители на мечти“ прикова вниманието със спектакъла „Човешкото в човека“. 
На сцената се изяви и оперният и поп певец Росен Антонов.
Коледарски благослов и наричания за здраве и късмет отправиха към присъстващите дечица от ДГ „Щастливо детство“, а всички заедно аплодираха появата на Дядо Коледа и Снежанка.
„Няма нищо по-хубаво от това в родния дом да светне коледната елха, затова тази година елхата ни е тук, в центъра на нашия дом – родният ни град“, каза кметът Николай Рашков, преди да отброи секундите до запалване на празничните светлини. Той се обърна и специално към горнооряховските децата: „Гордея се с вас, благодаря ви! В магията на коледните дни искам да ви пожелая да бъдете добри, да бъдете здрави и да имате най-прекрасните подаръци под елхата“.
На центъра на Горна Оряховица вече работи и ледена пързалка, павилионите в коледното селце пък предлагат греяно вино и мезета, сладки изкушения, коледни украси и подаръци. На откритатата сцена ще се изявяват артисти през целия декември.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени