2.8° C
Предимно облачно
toggle

Хандбалистите на „Локомотив“ подариха златен медал на инж. Добромир Добрев

14 април 2022
image

Кметът инж. Добромир Добрев посрещна днес в Общината част от отбора на ХК „Локомотив“, който в неделя спечели Купата на България за мъже. Така хандбалистите постигнаха най-големия успех за горнооряховския спорт в колективните игри. На срещата със „златните момчета“ присъства и ресорният заместник-кмет Стефчо Алипиев.
Адмирации за вас, момчета. За мен беше удоволствие и особена гордост да наблюдавам играта ви. За пореден път доказахте, че играете със сърце и имате един отлично сработен екип, обърна се към хандбалистите инж. Добромир Добрев. Градоначалникът имаше възможността да връчи Купата на победителите след финала на турнира срещу „Шумен 61”. Очакваме златни медали и от шампионата, това е вашата година, момчета, каза още кметът.
Без подкрепата на Общината, на родителите и на спонсорите този успех нямаше да бъде възможен. Благодарим ви, че винаги сте били до нас. Нека да си пожелаем да сме здрави и да завоюваме още нови успехи при мъжете, каза президентът и старши треньор на ХК „Локомотив“ Йордан Димитров.
За големия си успех, отборът получи поздравителен адрес и от министъра на спорта Радостин Василев.
По време на срещата бе дискутирана и ситуацията с новата спортна зала. Общината започна предпроектни проучвания, има идея за терен. В разгара на икономическата криза не можем да се справим сами с такава инвестиция и ще търсим програми, по които можем да кандидатстваме за финансиране, за да решим този проблем, коментира инж. Добрев.
В края на срещата хандбалистите подариха един от златните медали на кмета и обещаха още един след края на шампионата. „Локомотив” влиза като фаворит в плейофите на първенството, но все пак му предстоят още мачове срещу най-силните отбори.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени