2.8° C
Предимно облачно
toggle

Хандбалните шампиони от "Локомотив" се срещнаха с кмета Николай Рашков и председателя на ОбС Огнян Стоянов

28 май 2024
image

 
За първи път в своята 55-годишна история горнооряховският хандбал донесе в града шампионската купа от мъжкото първенство на България. Титлата дойде в навечерието на горнооряховския празник, като чудесен подарък за всички.
 Състезателите от „Локомотив“, които в хандбалните среди вече са си спечелили прозвището „непобедимите“, проведоха среща с кмета Николай Рашков. На визитата в Общината бяха и техният треньор Йордан Димитров, доайенът на горнооряховския хандбал Тодор Тодоров, както и членовете на УС на клуба Милена Димитрова и Димитър Димитров.
Искрени поздравления за прекрасната игра и заслужената титла поднесоха на отбора също председателят на ОбС Огнян Стоянов и зам.-кметът Петя Иванова.
Не е нормално шампионът на България да няма своя зала, отговаряща на стандартите и да приема домакинските си мачове в град Бяла, категоричен беше кметът Николай Рашков по време на срещата. Той съобщи пред спортистите, че с екипа му в момента изработват нов ПУП за оформяне на парцели и последващо проектиране на две нови спортни зали. Има заявен инвеститорски интерес за изграждането на зала по баскетбол и хандбал, и зала за волейбол и футзал, припомни кметът Николай Рашков. Първо обаче трябва да се оформят подробните устройствени планове, необходима е и санкцията на Общинския съвет, така че процедурите няма да приключат до старта на следващия състезателен сезон.
Затова в момента се търси и мнението на специалисти дали е възможно намаляване броя на местата за публика в сегашната зала, за да се разшири игралното поле. Това обясни председателят на ОбС Огнян Стоянов.
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени