2.8° C
Предимно облачно
toggle

Художниците от ГОАРТ отпразнуваха с изложба 16-я рожден ден на сдружението

20 октомври 2023
image

Изложба на картини, обединени под мотото „16 години ГОАРТ“ подредиха в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ художниците от горнооряховското сдружение. Експозицията обединява в съзвучие приятелството на единадесет творци в една стройна, вдъхновяваща и креативна връзка. Подчертаният стил, силно разпознаваемият почерк, носят усещане за индивидуална следа в творбите на Ваня Балтова, д-р Деница Иванова-Александрова, Илия Банков, Ирена Янкова, Пепа Хаджитодорова, Петър Крусев, Роза Абаджиева, Стефан Балтов и Янко Янков. В експозицията са включени творби и на Красимир Коцев от Плевен, който беше приет като почетен член в сдружението на артистите в началото на тази година.
Авторите бяха представени от уредника на Галерията д-р Деница Иванова-Александрова, която с присъщия за нея финес в изказа, направи кратък анализ на творчеството на всеки един от тях. Персоналната разпознаваемост на всеки един от авторите, придава отличителен, самодостатъчен характер на сътвореното, но интерпретирана в общия контекст на творческо обединение, носи цялостен и завършен синхрон. Комплексна по същност, експозицията предлага богато идейно многообразие, каза при откриването на изложбата д-р Деница Иванова-Александрова.
Изложбата уважиха народните представители Тома Биков, който е председател на комисията по медии и култура в парламента и Димитър Николов. На откриването на експозицията присъства и заместник-кметът Григор Минков.
Като подарък за рождения ден, художниците от ГОАРТ получиха от Община Горна Оряховица голяма тематична торта.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени