2.8° C
Предимно облачно
toggle

Икона на закрилника на Горна Оряховица Св. пророк Илия получи Кубрат Пулев от инж. Добромир Добрев

29 май 2023
image

Икона на закрилника на Горна Оряховица Св. пророк Илия получи Кубрат Пулев от кмета инж. Добромир Добрев. Европейският шампион по бокс и двукратен претендент за световната титла за професионалисти в свръхтежка категория гостува в града по покана на Боксов клуб „Локомотив“. На срещата в Спортна зала „Никола Петров“ присъстваха състезатели и треньори от боксовия клуб, както и много почитатели на Кобрата.
Всеки път и с делата, и с думите си Кубрат ни напомня, че България е велика държава, а българите са велик народ. Именно затова за нашия клуб е толкова ценно и особено приятно, че той прие поканата ни да бъде наш гост, каза президентът на БК „Локомотив“ Анастас Начев. Той представи накратко госта и припомни пред присъстващите неговите успехи и постижения.
Благодаря на ръководството и треньорите на клуба за ентусиазма, с който работят с младите спортисти и възможността да се докоснат до един от най-великите ни спортисти, каза кметът инж. Добромир Добрев. Горна Оряховица е спортен град и ние правим всичко възможно, за да подкрепяме клубовете. От своя страна и бизнесът помага много, конкретен пример е президентът на Боксовия клуб Анастас Начев, каза още инж. Добрев.
С благодарност за приетата покана, градоначалникът се обърна и към Кубрат Пулев. Вие сте пример за нашите деца, че върхът в спорта, който сте достигнал, всеки може да достигне с много постоянство и труд. Сигурен съм, че скоро ще имаме шампиони и пълната зала и всеотдайната работа на треньорите с децата го подсказват, каза още кметът.
Много се радвам, че съм в Горна Оряховица и благодаря за поканата на ръководството на боксовия клуб. Изключително приятно се чувствах снощи по време на тържествената заря-проверка и се радвам на уважението, което отдавате на загиналите за свободата на България. Аз откликвам на всичко, което е направено от сърце. Най-малкото е да дойда тук и да мотивирам тези млади момчета, които трябва да вярват в себе си. Всеки един от тях трябва да знае, че като тренира и се отдаде изцяло на бокса, успехите няма да закъснеят. Всичко е въпрос на вяра, обърна се към домакините Кубрат Пулев.
Тъй като вече сте един от нас, ви подаряваме иконата на Св. пророк Илия – пазителят на Горна Оряховица. Камъкът и манастирът, носещ името на светеца, пазят нашия град, а вие сте винаги добре дошъл при нас, каза инж. Добрев.
На срещата в пресцентъра на спортната зала присъстваха още и заместник-кметът Стефчо Алипиев и инж. Петя Богданова, директор на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“. След разговора с младите боксьори, Кубрат Пулев разгледа и залата, в която те тренират и изрази голямо задоволство от условията, в които работят. Имаше и кратък спаринг с кмета на побратимения на Горна Оряховица унгарски град Сигетсентмиклош Янош Наго, който е тук за празника. Кобрата се снима и със спортистите от боксовия клуб, а след това се срещна и дълго раздава автографи на своите почитатели.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени