2.8° C
Предимно облачно
toggle

Инж. Добрев предлага на Общинския съвет да гласува освобождаване от наем на обектите, общинска собственост за периода на извънредното положение

25 март 2020
image

Във връзка с въведеното извънредно положение за ограничаване разпространението на covid-19 и Заповед № РД-01-124/13.03.2020г. на Министъра на здравеопазването за въведени противоепидимични мерки, Кметът на Общината ще предложи на Общинския съвет да отпаднат наемите на общински обекти за периода на извънредното положение. Инж. Добромир Добрев ще направи предложение на предстоящото заседание, общинските съветници да гласуват освобождаване от заплащане на месечни вноски за наетите под наем общински терени и помещения от физически и юридически лица, чиято дейност търпи загуба, заради извънредното положение.
Целта ни е в тази трудна ситуация да облекчим наемателите и да запазим икономическата им стабилност. Много фирми, поради въведеното извънредно положение и спазвайки заповедта на здравния министър затвориха своите обекти. Те не реализират никакви приходи, а същевременно имат разходи за наем на помещенията и терените, които реално в момента не използват по предназначение. Затова внасям и предложението пред общинските съветници, коментира кметът инж. Добромир Добрев.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени